Diós lekváros linzer recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 tasak sütőpor
- 1/2 citrom leve
- 1 ek rum, vagy rumaroma
- 5 dkg tejpor
- 50 dkg baracklekvár (házi)
Tetejére
- darált dió
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A linzernek valókat géppel összedolgozom, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kinyújtom 3 mm vastagra és kettéveszem a tésztát. Az 1 tojást jól kikeverem egy villával, majd ecsettel jól lekenem az egyik lapot. Erre kerül a darált dió, és a lyukas szirommal kiszúrok annyit, hogy párosak legyenek.
A tészta másik felével, ami az alja lesz. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítjük, és a tepsibe rakjuk sorba. A maradék tésztával addig dolgozunk, míg el nem fogy. Végül előmelegített sütőben 180 fokon gyorsan megsütjük, de ne legyen sötét.
A sütő középső sínére tegyük. Hagyjuk kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomjuk, és a diós szirmokat rányomjuk. Szikkadni tegyük száraz helyre. Lehet cukrozni is, aki szereti. Sütési idő 15 perc.
Nagyon kiadós, nagyságtól függően kb. 26-32 db lesz belőle.