Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós lekváros linzer recept

Diós lekváros linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg liszt
    • 50 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 ek rum, vagy rumaroma
    • 5 dkg tejpor
    • 50 dkg baracklekvár (házi)

    Tetejére

    • darált dió
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)

    Elkészítése:

    A linzernek valókat géppel összedolgozom, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kinyújtom 3 mm vastagra és kettéveszem a tésztát. Az 1 tojást jól kikeverem egy villával, majd ecsettel jól lekenem az egyik lapot. Erre kerül a darált dió, és a lyukas szirommal kiszúrok annyit, hogy párosak legyenek.

    A tészta másik felével, ami az alja lesz. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítjük, és a tepsibe rakjuk sorba. A maradék tésztával addig dolgozunk, míg el nem fogy. Végül előmelegített sütőben 180 fokon gyorsan megsütjük, de ne legyen sötét.

    A sütő középső sínére tegyük. Hagyjuk kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomjuk, és a diós szirmokat rányomjuk. Szikkadni tegyük száraz helyre. Lehet cukrozni is, aki szereti. Sütési idő 15 perc.

    Nagyon kiadós, nagyságtól függően kb. 26-32 db lesz belőle.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá