Dió krémes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 csg sütőpor
A krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1/2 fiola rumaroma
A lapok lekenéséhez:
- kb. fél üveg mogyorókrém (16 dkg)
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Egy 29x34cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszánkat és közepes lángon aranysárgára sütjük. Sütés után megvárjuk, amíg kihűlt, majd hosszában kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még forrón hozzákeverjük a diót. Megvárjuk amíg kihűl, majd a margarinnal habosra keverjük és rumaromával ízesítjük.
Összeállítás:
A félbevágott tészta alját megkenjük mogyorókrémmel, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét. Befedjük a felső lappal, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Díszítésként olvasztott csokival vonjuk be.