Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dió krémes piskóta recept

Dió krémes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskóta hozzávalói:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek forró víz
    • 1 csg sütőpor

    A krém hozzávalói:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1/2 fiola rumaroma

    A lapok lekenéséhez:

    • kb. fél üveg mogyorókrém (16 dkg)

    A díszítéshez:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Egy 29x34cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszánkat és közepes lángon aranysárgára sütjük. Sütés után megvárjuk, amíg kihűlt, majd hosszában kettévágjuk.

    A krém elkészítése:

    A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még forrón hozzákeverjük a diót. Megvárjuk amíg kihűl, majd a margarinnal habosra keverjük és rumaromával ízesítjük.

    Összeállítás:

    A félbevágott tészta alját megkenjük mogyorókrémmel, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét. Befedjük a felső lappal, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Díszítésként olvasztott csokival vonjuk be.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá