Diós-krémes kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g sima liszt
- 150 g cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml tej
- 100 ml olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 alma
- 200 g dió
Krém:
- 400 ml tej
- 1 csomag pudingpor
- 150 g margarin
- 100 g cukor
- 1 citromhéj
Elkészítése:
Krém készítése:
A tejben elkeverjük a pudingport, és sűrű pudingot főzünk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Hideg helyre tesszük.
Tészta készítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat összekeverjük a tejjel, az olajjal és a reszelt almával, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a csipet sót és a cukrot. Mindent alaposan összekeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot is. Kisebb sütőpapíros tepsibe (20*30 cm) öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
Összeállítás:
A sütemény alsó lapját megtöltjük a krém 2/3-ával, és rátesszük a tészta másik felét. Megkenjük a tetejét a maradék krémmel, és darált dióval díszítjük. Hideg helyen hagyjuk pár órát, majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »