Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárkák recept

Diós kosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg rétesliszt
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek tej

    Töltelékhez:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3-4 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és egy kevés tejet. Jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.

    A formákat vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk rétesliszttel. A diót ledaráljuk.

    A lehűlt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd ezeket további 6-6 egyenlő darabra és golyókat sodrunk.

    Belenyomkodjuk a tésztagolyókat az előkészített kosárkákba. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a porcukrot és ezzel együtt kemény habot verünk. Beleforgatjuk a darált diót.

    Minden tésztára teszünk 1 kk lekvárt, amit egy kicsit elkenünk a kosárkákban majd rákanalazzuk a diós tölteléket.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Néhány percet hagyjuk hűlni a kisült kosárkákat, majd fordítsuk ki a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Lánykoromban Anyukámmal sokszor készítettük ez a süteményt az unokatestvéreim esküvőire. Általában Ő összeállította a tésztát, a kosarazást pedig közösen csináltuk. Mindig azt mondta, hogy míg él, kosárkát nem süt, hisz olyan pepecselős munka, persze ezt csak viccnek szánta és mindig mosolyogva emlegetjük. Valóban igényel egy kis munkát, de megéri elkészíteni, hisz nagyon finom és mutatós sütemény. Légmentesen elzárva pedig sokáig eláll. Én most dióval sütöttem, de a töltelék lehet mogyoró, mák, vagy akár kókusz is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá