Diós Isler csokimázzal recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg dió
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- lekvár
- étcsoki
Elkészítése:
Elmorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a diót, a sót, és összeforgatjuk. Ha kell, teszünk bele pici tejfölt. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hidegre tesszük.
Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük, amíg egy kis színt kap az alja.
Ha kihűlt, ízlés szerint megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy üres tésztával. Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival megbolondítjuk. Házi barack- és eperlekvárral készül általában.
A diós isler csokimázzal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »