Diós gyűrűk recept

Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 1 nagy csipet sütőpor
- 50 g porcukor
- 50 g darált dió
- 100 g margarin
- 21 db dió fél díszíteni
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt tésztából diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél diót.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam, hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A kicsik elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »