Diós gyűrűk recept
Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 1 nagy csipet sütőpor
- 50 g porcukor
- 50 g darált dió
- 100 g margarin
- 21 db dió fél díszíteni
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt tésztából diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél diót.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam, hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A kicsik elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

