Diós gyűrűk recept
Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 1 nagy csipet sütőpor
- 50 g porcukor
- 50 g darált dió
- 100 g margarin
- 21 db dió fél díszíteni
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt tésztából diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél diót.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam, hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A kicsik elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

