Diós falatka recept
Hozzávalók:
- 30 evőkanál liszt
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél kocka margarin
- 1 dl tej
- 1 nagy pohár tejföl
- darált dió
- cukor
- lekvár
- fél kocka élesztő
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük, az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt és a mikróban felolvasztott margarint is, majd összedolgozzuk. 20 percig pihenni hagyjuk, majd a pihenés után téglalap formára nyújtjuk, kb 1 cm vastagságúra.
Megkenjük dióval összekevert lekvárral, majd feltekerjük. 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, a tetejét lekenjük tojással és a sütőbe tesszük 30 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

