Diókrémes piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1,5 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- pici vanília aroma
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Az öt nagy tojás (xl-es) sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan a felvert habot, és sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a kakaót, az aromát, és jól összekeverjük. A kihűlt piskótát megkenjük vele, és szorosan feltekerjük.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Már készítettem többféle ízesítésű tekercset, de a diós ma jutott eszembe. Nekünk nagyon ízlik :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

