Diókrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1,5 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- pici vanília aroma
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Az öt nagy tojás (xl-es) sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan a felvert habot, és sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a kakaót, az aromát, és jól összekeverjük. A kihűlt piskótát megkenjük vele, és szorosan feltekerjük.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Már készítettem többféle ízesítésű tekercset, de a diós ma jutott eszembe. Nekünk nagyon ízlik :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »