Diókrémes piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1,5 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- pici vanília aroma
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Az öt nagy tojás (xl-es) sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan a felvert habot, és sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a kakaót, az aromát, és jól összekeverjük. A kihűlt piskótát megkenjük vele, és szorosan feltekerjük.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Már készítettem többféle ízesítésű tekercset, de a diós ma jutott eszembe. Nekünk nagyon ízlik :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

