Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diókrémes mézes-babapiskótás szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 g vaj/margarin
    • 2 ek. méz
    • 500 finomliszt
    • 100 g porcukor
    • 1 ek mézeskalács fűszer
    • 1/2 kk őrölt fahéj
    • 10 g szalalkáli
    • 1/2 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A diókrémhez:

    • 2 tasak vanília pudingpor
    • 5 dl tej
    • 200 g porcukor
    • 4 tasak vaníliás cukor
    • 250 g darált dió
    • 250 g vaj/margarin
    • 1 narancs reszelt héja
    • 3 ek rum
    • 30 db babapiskóta
    • rumos cukros tej a babapiskóták locsolásához
    • 1 nagy gáztepsi

    Elkészítése:
    A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.
    A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat,majd a szalalkális tejet és több részletben a liszthez adjuk,fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk,fóliával letakarjuk,1 órán át a hűtőben pihentetjük.
    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát,2 cipóra osztjuk,kisodorjuk és a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk.
    Világosra sütjük. A diókrémhez a pudingport a tejjel ,a cukrokkal felfőzzük,majd a darált diót belekeverjük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk ,a kihűlt főzött krémmel ,a narancs héjjal,rummal jól összedolgozzuk.
    Az alsó lapot megkenjük fele krémmel,kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt baba piskótával.
    A másik fele krémet a baba piskótákra kenjük,a másik lappal befedjük.
    Máz:
    1 színes cukros fehér csokoládéval vontam be,amihez 2 ek olajat kevertem,vízgőz felett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá