Diókrémes mézes-babapiskótás szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 g vaj/margarin
- 2 ek. méz
- 500 finomliszt
- 100 g porcukor
- 1 ek mézeskalács fűszer
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 10 g szalalkáli
- 1/2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A diókrémhez:
- 2 tasak vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 200 g porcukor
- 4 tasak vaníliás cukor
- 250 g darált dió
- 250 g vaj/margarin
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek rum
- 30 db babapiskóta
- rumos cukros tej a babapiskóták locsolásához
- 1 nagy gáztepsi
Elkészítése:
A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.
A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat,majd a szalalkális tejet és több részletben a liszthez adjuk,fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk,fóliával letakarjuk,1 órán át a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát,2 cipóra osztjuk,kisodorjuk és a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk.
Világosra sütjük. A diókrémhez a pudingport a tejjel ,a cukrokkal felfőzzük,majd a darált diót belekeverjük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk ,a kihűlt főzött krémmel ,a narancs héjjal,rummal jól összedolgozzuk.
Az alsó lapot megkenjük fele krémmel,kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt baba piskótával.
A másik fele krémet a baba piskótákra kenjük,a másik lappal befedjük.
Máz:
1 színes cukros fehér csokoládéval vontam be,amihez 2 ek olajat kevertem,vízgőz felett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »