Diétás kakaós sütemény (Babos-zabos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv (400g)
- 2 banán
- 80 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 60 g zabpehelyliszt
Elkészítése:
A babot leszűrjük és alaposan átmossuk. Berakjuk a turmixgépbe. A banánt kisebb darabokra törjük és hozzáadjuk a babhoz.
A fahéjat, kakaót, vanília aromát, édesítőszert szintén a turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy a motor már jól tudjon dolgozni, de ne legyen túl híg (kb. 80 ml).
Bekapcsoljuk a turmixgépet és sima, sűrű masszává turmixoljuk.
A kapott masszát egy tálba összekeverjük a zabpehelyliszttel és egy sütőformába öntjük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha alaposan kihűlt, felszeleteljük. Én most zabpehellyel készítettem, de legközelebb lisztté őrölöm a zabpelyhet.
Tipp:
Ki kellett próbálnom és nem bántam meg.. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »