Diétás kakaós sütemény (Babos-zabos) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv (400g)
- 2 banán
- 80 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 60 g zabpehelyliszt
Elkészítése:
A babot leszűrjük és alaposan átmossuk. Berakjuk a turmixgépbe. A banánt kisebb darabokra törjük és hozzáadjuk a babhoz.
A fahéjat, kakaót, vanília aromát, édesítőszert szintén a turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy a motor már jól tudjon dolgozni, de ne legyen túl híg (kb. 80 ml).
Bekapcsoljuk a turmixgépet és sima, sűrű masszává turmixoljuk.
A kapott masszát egy tálba összekeverjük a zabpehelyliszttel és egy sütőformába öntjük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha alaposan kihűlt, felszeleteljük. Én most zabpehellyel készítettem, de legközelebb lisztté őrölöm a zabpelyhet.
Tipp:
Ki kellett próbálnom és nem bántam meg.. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

