Diétás kakaós sütemény (Babos-zabos) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv (400g)
- 2 banán
- 80 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 60 g zabpehelyliszt
Elkészítése:
A babot leszűrjük és alaposan átmossuk. Berakjuk a turmixgépbe. A banánt kisebb darabokra törjük és hozzáadjuk a babhoz.
A fahéjat, kakaót, vanília aromát, édesítőszert szintén a turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy a motor már jól tudjon dolgozni, de ne legyen túl híg (kb. 80 ml).
Bekapcsoljuk a turmixgépet és sima, sűrű masszává turmixoljuk.
A kapott masszát egy tálba összekeverjük a zabpehelyliszttel és egy sütőformába öntjük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha alaposan kihűlt, felszeleteljük. Én most zabpehellyel készítettem, de legközelebb lisztté őrölöm a zabpelyhet.
Tipp:
Ki kellett próbálnom és nem bántam meg.. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

