Datolyás csók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg zabpehely (egész)
- 25 dkg aszalt datolya
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Egy lábasban felolvasztom a vajat, ha teljesen elolvadt leveszem a tűzről és alaposan elkeverem benne a zabpelyhet. Hagyom kihűlni. Míg hűl a pehely, előkészítem a szárított datolyát, eltávolítom a magját és felaprítom. Minél kisebbre annál több falatba jut belőle.
Ha ezzel is megvagyok, robotgéppel összedolgozom a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport (ilyen sorrendben).
A kihűlt vajas zabpelyhet, és a darabolt datolyát már fakanállal alaposan beleforgatom a masszába.
Tepsire szilikonos sütőpapírt helyezek, erre két teáskanál segítségével egyforma pici halmokat rakok. (picit nőni fognak) nem túl közel egymáshoz. (3 tepsire való adag)
A légkeveréses sütőt 170 fokra állítom és 10-15 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell mert könnyen odaéghet. Persze a sütési idő függ a sütő típusától is (gáz, villany, légkeverés…)
Egy hét pihentetés után a legfinomabb, de nálunk csak pár eldugott darab érte meg.
Tipp:
Gyors, olcsó, és valami isteni finom.