Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Datolyás csók recept

Datolyás csók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg vaj
    • 25 dkg zabpehely (egész)
    • 25 dkg aszalt datolya
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 kávéskanál sütőpor

    Elkészítése:

    Egy lábasban felolvasztom a vajat, ha teljesen elolvadt leveszem a tűzről és alaposan elkeverem benne a zabpelyhet. Hagyom kihűlni. Míg hűl a pehely, előkészítem a szárított datolyát, eltávolítom a magját és felaprítom. Minél kisebbre annál több falatba jut belőle.

    Ha ezzel is megvagyok, robotgéppel összedolgozom a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport (ilyen sorrendben).

    A kihűlt vajas zabpelyhet, és a darabolt datolyát már fakanállal alaposan beleforgatom a masszába.

    Tepsire szilikonos sütőpapírt helyezek, erre két teáskanál segítségével egyforma pici halmokat rakok. (picit nőni fognak) nem túl közel egymáshoz. (3 tepsire való adag)

    A légkeveréses sütőt 170 fokra állítom és 10-15 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell mert könnyen odaéghet. Persze a sütési idő függ a sütő típusától is (gáz, villany, légkeverés…)

    Egy hét pihentetés után a legfinomabb, de nálunk csak pár eldugott darab érte meg.

    Tipp:

    Gyors, olcsó, és valami isteni finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá