Datolyás csók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg zabpehely (egész)
- 25 dkg aszalt datolya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Egy lábasban felolvasztom a vajat, ha teljesen elolvadt leveszem a tűzről és alaposan elkeverem benne a zabpelyhet. Hagyom kihűlni. Míg hűl a pehely, előkészítem a szárított datolyát, eltávolítom a magját és felaprítom. Minél kisebbre annál több falatba jut belőle.
Ha ezzel is megvagyok, robotgéppel összedolgozom a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport (ilyen sorrendben).
A kihűlt vajas zabpelyhet, és a darabolt datolyát már fakanállal alaposan beleforgatom a masszába.
Tepsire szilikonos sütőpapírt helyezek, erre két teáskanál segítségével egyforma pici halmokat rakok. (picit nőni fognak) nem túl közel egymáshoz. (3 tepsire való adag)
A légkeveréses sütőt 170 fokra állítom és 10-15 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell mert könnyen odaéghet. Persze a sütési idő függ a sütő típusától is (gáz, villany, légkeverés…)
Egy hét pihentetés után a legfinomabb, de nálunk csak pár eldugott darab érte meg.
Tipp:
Gyors, olcsó, és valami isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »