Csokoládés madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tábla jó minőségű csokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor
- 1 ek csokoládés pudingpor
- mazsola
- rum
Elkészítése:
8 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a feforrt tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük és egy tálba tesszük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük és a cukros tojás sárgájához keverjük. Keverés közben pici tejet öntünk hozzá. Végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát és felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.
Hagyjuk hűlni, majd langyosan tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »