Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 5 evőkanál liszt

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 15 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    A bevonathoz:

    • 3 dl habtejszín
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

    A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

    A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá