Csokoládés hógolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 165 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília aroma
- 225 g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 150 g porcukor
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, 5 percig állni hagyjuk. Fakanállal belekeverjük a tojásokat, jól összekeverjük homogén masszává.
Hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot és fakanállal jól összekeverjük. (Krémes állagú, sűrű masszát kapunk.) Letakarva 45 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük.
A porcukrot átszitáljuk és egy mélyebb tálkába tesszük. Kivesszük a masszát és 20-24 darab golyót formálunk (kb akkorákat, mint a bolti mézes puszedli).
Egyenként meghempergetjük a porcukorban jó alaposan, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól kb. 2 cm-re. A sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Kivesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »