Csokoládé szuflé málnaöntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g jó minőségű csokoládé
- 150 g vaj (plusz a forma kikenéséhez)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt
- kakaópor a forma beszórásához (elhagyható, de egy plusz)
Elkészítése:
A csokit és a vajat gyöngyöző vízgőz fölött felolvasztjuk. Ne legyen túl forró, mert veszít a csoki a minőségéből. Ja és a csoki alatt nem tortabevonót értettem. Ha nincs jó minőségű csokid, halaszd el a desszertet egy másik napra, mert ez ennek a finomságnak a lelke.
Megolvasztjuk a vajat a csokival. Félretesszük.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokit és a két kanál lisztet, majd jól kivajazott, liszttel, de még jobb kakaóporral beszórt szuflé formába töltjük a masszát.
9-10 percig sütjük 180 fokon. Melegen tálaljuk.
Málna öntetet készítünk hozzá. A málnát edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot teszünk rá (ne sokat) átforraljuk. Szűrőn átnyomkodjuk a málna húsát, a magok nem kellenek.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Az ellenállhatatlan csokoládé szuflé málnaöntettel (amióta ismerem, ez lett a kedvenc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »