Csokoládé szuflé málnaöntettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 150 g jó minőségű csokoládé
- 150 g vaj (plusz a forma kikenéséhez)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt
- kakaópor a forma beszórásához (elhagyható, de egy plusz)
Elkészítése:
A csokit és a vajat gyöngyöző vízgőz fölött felolvasztjuk. Ne legyen túl forró, mert veszít a csoki a minőségéből. Ja és a csoki alatt nem tortabevonót értettem. Ha nincs jó minőségű csokid, halaszd el a desszertet egy másik napra, mert ez ennek a finomságnak a lelke.
Megolvasztjuk a vajat a csokival. Félretesszük.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokit és a két kanál lisztet, majd jól kivajazott, liszttel, de még jobb kakaóporral beszórt szuflé formába töltjük a masszát.
9-10 percig sütjük 180 fokon. Melegen tálaljuk.
Málna öntetet készítünk hozzá. A málnát edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot teszünk rá (ne sokat) átforraljuk. Szűrőn átnyomkodjuk a málna húsát, a magok nem kellenek.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Az ellenállhatatlan csokoládé szuflé málnaöntettel (amióta ismerem, ez lett a kedvenc).