Csokoládé szuflé málnaöntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g jó minőségű csokoládé
- 150 g vaj (plusz a forma kikenéséhez)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt
- kakaópor a forma beszórásához (elhagyható, de egy plusz)
Elkészítése:
A csokit és a vajat gyöngyöző vízgőz fölött felolvasztjuk. Ne legyen túl forró, mert veszít a csoki a minőségéből. Ja és a csoki alatt nem tortabevonót értettem. Ha nincs jó minőségű csokid, halaszd el a desszertet egy másik napra, mert ez ennek a finomságnak a lelke.
Megolvasztjuk a vajat a csokival. Félretesszük.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokit és a két kanál lisztet, majd jól kivajazott, liszttel, de még jobb kakaóporral beszórt szuflé formába töltjük a masszát.
9-10 percig sütjük 180 fokon. Melegen tálaljuk.
Málna öntetet készítünk hozzá. A málnát edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot teszünk rá (ne sokat) átforraljuk. Szűrőn átnyomkodjuk a málna húsát, a magok nem kellenek.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Az ellenállhatatlan csokoládé szuflé málnaöntettel (amióta ismerem, ez lett a kedvenc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »