Csokis teafilter keksz recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 0,5 citrom reszelt héja
Mártáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Szükség lesz még:
- 1 éles késre
- 1 vastagabb szívószálra
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Reszeljük bele a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Vágjuk 2,5*3-3,5 cm méretű téglalapokra. Minden tésztadarab két-két sarkából vágjunk le keveset.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól. A szívószállal készítsünk lyukat a cérnának. Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
Olvasszunk fel kb. 10 dkg étcsokoládét két ek olajjal vízgőz felett. Mártsuk bele a filterek alját. Tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
Kb. 70 db teafilter lesz ebből az adagból.
Tipp:
Kedves kis édesség, nem csak gyerekeknek. teához, kakaóhoz vagy a reggeli kávéhoz.
A szívószálban benne marad a tészta, de könnyen kinyomhatjuk belőle, ha két ujjal összefogjuk a szálat és a vége felé toljuk a masszát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »