Szezámmagos csokitorta recept

Hozzávalók:
22 cm-es formához:
- 120 g vaj
- 50 g szezámmag
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 50 g kakaópor
- 50 g ét csoki
- 100 g liszt
Elkészítése:
A vajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőtálat kivajazzuk és egyenletesen megszórjuk szezámmaggal.
A tojásokat robotgéppel habosra verjük a cukorral, rászitáljuk a lisztet és a kakaót, majd hozzáadjuk a vajas csokit. Utána robotgéppel krémessé keverjük és beleöntjük a tálba a szezámmagra.
160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, akkor jó, ha a közepe még kicsit remeg.
Ha kihűlt, borítsuk egy tálra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »