Német kakaós kuglóf recept
Hozzávalók: A csésze 2 dl-es, vagy ami van otthon. Az a fontos, hogy az arányok ne változzanak!
- 1,5 csésze kristálycukor
- kevés só
- 0,75 csésze darált dióbél
- 0,75 csésze kókuszreszelék
- 0,75 csésze víz
- 25 dkg margarin
- 3-4 ek kakaópor
- 3 csésze finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A vizet, margarint, cukrot, kakaóport, kókuszreszeléket, kevés sót és a darált diót összefőzzük, majd kihűtjük. Az egészhez hozzáadjuk a lisztet, meggyet a levével együtt, sütőport, vaníliás cukrot és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk. A formát kivajazzuk, majd a tésztát beleöntjük és megsütjük 160 fokon 60 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


