Még csokisabb csokis sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 100 g barna cukor(vagy 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag mindenképpen kell bele)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek nutella vagy bármilyen mogyorós-csokis krém (nem muszáj, de szerintem így finomabb)
Tetejére:
- fél tábla étcsoki(a legjobb a magas kakaótartalmú)
- 40 g fehér csokoládé
- (az arányokat ki-ki maga változtathatja, ki melyiket szeretni jobban)
Elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát. A lisztes és vajas keverékeket jól összedolgozzuk, majd végül a mogyorókrémet adjuk hozzá, és azt is beledolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és kiskanálnyi gombócokat halmozunk rá 5cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10.12 perc alatt megsütjük. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűltek. A mázhoz külön-külön felolvasztjuk a két csokit és a sütemények tetejére csorgatjuk, ki-ki maga ízlése szerint. Ha a csokoládé megszilárdul, már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »