Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Még csokisabb csokis sütemény recept

Még csokisabb csokis sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 100 g vaj
    • 50 g cukor
    • 100 g barna cukor(vagy 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag mindenképpen kell bele)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek nutella vagy bármilyen mogyorós-csokis krém (nem muszáj, de szerintem így finomabb)

    Tetejére:

    • fél tábla étcsoki(a legjobb a magas kakaótartalmú)
    • 40 g fehér csokoládé
    • (az arányokat ki-ki maga változtathatja, ki melyiket szeretni jobban)

    Elkészítése:
    A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát. A lisztes és vajas keverékeket jól összedolgozzuk, majd végül a mogyorókrémet adjuk hozzá, és azt is beledolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és kiskanálnyi gombócokat halmozunk rá 5cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10.12 perc alatt megsütjük. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűltek. A mázhoz külön-külön felolvasztjuk a két csokit és a sütemények tetejére csorgatjuk, ki-ki maga ízlése szerint. Ha a csokoládé megszilárdul, már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá