Még csokisabb csokis sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 100 g barna cukor(vagy 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag mindenképpen kell bele)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 160 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek nutella vagy bármilyen mogyorós-csokis krém (nem muszáj, de szerintem így finomabb)
Tetejére:
- fél tábla étcsoki(a legjobb a magas kakaótartalmú)
- 40 g fehér csokoládé
- (az arányokat ki-ki maga változtathatja, ki melyiket szeretni jobban)
Elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát. A lisztes és vajas keverékeket jól összedolgozzuk, majd végül a mogyorókrémet adjuk hozzá, és azt is beledolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és kiskanálnyi gombócokat halmozunk rá 5cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10.12 perc alatt megsütjük. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűltek. A mázhoz külön-külön felolvasztjuk a két csokit és a sütemények tetejére csorgatjuk, ki-ki maga ízlése szerint. Ha a csokoládé megszilárdul, már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

