Még csokisabb csokis sütemény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 100 g barna cukor(vagy 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag mindenképpen kell bele)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek nutella vagy bármilyen mogyorós-csokis krém (nem muszáj, de szerintem így finomabb)
Tetejére:
- fél tábla étcsoki(a legjobb a magas kakaótartalmú)
- 40 g fehér csokoládé
- (az arányokat ki-ki maga változtathatja, ki melyiket szeretni jobban)
Elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát. A lisztes és vajas keverékeket jól összedolgozzuk, majd végül a mogyorókrémet adjuk hozzá, és azt is beledolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és kiskanálnyi gombócokat halmozunk rá 5cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10.12 perc alatt megsütjük. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűltek. A mázhoz külön-külön felolvasztjuk a két csokit és a sütemények tetejére csorgatjuk, ki-ki maga ízlése szerint. Ha a csokoládé megszilárdul, már fogyasztható is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.