Még csokisabb csokis sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 100 g barna cukor(vagy 2 csomag vaníliás cukor, egy csomag mindenképpen kell bele)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek nutella vagy bármilyen mogyorós-csokis krém (nem muszáj, de szerintem így finomabb)
Tetejére:
- fél tábla étcsoki(a legjobb a magas kakaótartalmú)
- 40 g fehér csokoládé
- (az arányokat ki-ki maga változtathatja, ki melyiket szeretni jobban)
Elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát. A lisztes és vajas keverékeket jól összedolgozzuk, majd végül a mogyorókrémet adjuk hozzá, és azt is beledolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és kiskanálnyi gombócokat halmozunk rá 5cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10.12 perc alatt megsütjük. Csak akkor szedjük le a sütőpapírról, ha kihűltek. A mázhoz külön-külön felolvasztjuk a két csokit és a sütemények tetejére csorgatjuk, ki-ki maga ízlése szerint. Ha a csokoládé megszilárdul, már fogyasztható is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »