Masnis csokis süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál víz
- 18 dkg cukor
- 22 dkg liszt
- 1 púpos evőkanál kakaó
A krémhez:
- 18 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 3/4 csomag főzős csokis pudingpor
- 4 dl tej
- reszelt narancshéj
A csokimázhoz:
- 4 dl víz
- 5-6 evőkanál kakaó
- 10 dkg margarin
Valamint:
- 1/4 csomag cukormáz
- meggyaroma
Elkészítése:
Piskótát sütünk, kihűlés után keresztben félbevágjuk. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük. A pudingot megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal és a narancshéjjal. Megtöltjük a tésztát, és kb 5×5 cm-es kockákra vágjuk. Megfőzzük a csokimázat. A piskótakockákat beleforgatjuk, rácsra rakjuk száradni.
A cukormázat a csomagolás leírása szerint elkészítjük, pár csepp meggyaromával színezzük. Vékonyra nyújtjuk, és kb 0,5 cm-es csíkokat vágunk, és *megkötjük* vele a sütit.
Sztori: Ezt a sütit Valentin-napra készítettem el, nagy sikere volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »