Lúdláb szelet recept

Tészta:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- rumaroma
Máz:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojás sárgákat, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet. A tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen. Később olvasztott csokival leöntjük, és tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »