Kakaós cookie recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- fél sütőpor
Elkészítése:
A lisztet és a kakaót összeszitáljuk, majd hozzá adjuk a fél sütőport. A margarint és a cukrot krémesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztes kakaót. Száraznak tűnik majd, de ne adjunk hozzá semmilyen folyadékot, csak gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Formázzunk belőle gesztenye nagyságú gombócokat, majd rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsibe, minél távolabb egymástól. A tetejüket villával nyomkodjuk meg, hogy mintát hagyjon.
180 C-os sütőben süssük 5 percig, majd 150 C-on még 10-15 percig, amíg szilárd nem lesz. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni, a hűlés során fog keményedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »