Kakaós cookie recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- fél sütőpor
Elkészítése:
A lisztet és a kakaót összeszitáljuk, majd hozzá adjuk a fél sütőport. A margarint és a cukrot krémesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztes kakaót. Száraznak tűnik majd, de ne adjunk hozzá semmilyen folyadékot, csak gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Formázzunk belőle gesztenye nagyságú gombócokat, majd rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsibe, minél távolabb egymástól. A tetejüket villával nyomkodjuk meg, hogy mintát hagyjon.
180 C-os sütőben süssük 5 percig, majd 150 C-on még 10-15 percig, amíg szilárd nem lesz. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni, a hűlés során fog keményedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

