Isler recept
Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 2,5 dkg kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - lekvár
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 tortabevonó
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval, a sóval,a vaníliás cukorral, porcukorral, a kakaóporral és citrom héjjal összeforgatjuk. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját és összegyúrjuk.
Hűvös helyen 30 percig pihentetjük, majd kb fél centi vékonyra nyújtjuk, és lapocskákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és közepesen meleg sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Ha hűlt, még langyos állapotban, kettőt lekvárral összeragasztunk és dermedni hagyjuk. Végül olvasztott csokival bevonjuk. dermedés előtt a tetejét reszelt csokival és diószemekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

