Isler recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 2,5 dkg kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- lekvár
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 tortabevonó
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval, a sóval,a vaníliás cukorral, porcukorral, a kakaóporral és citrom héjjal összeforgatjuk. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját és összegyúrjuk.
Hűvös helyen 30 percig pihentetjük, majd kb fél centi vékonyra nyújtjuk, és lapocskákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és közepesen meleg sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Ha hűlt, még langyos állapotban, kettőt lekvárral összeragasztunk és dermedni hagyjuk. Végül olvasztott csokival bevonjuk. dermedés előtt a tetejét reszelt csokival és diószemekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »