Ischler recept
Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- csipetnyi só
- lekvár
- Ét csokoládé vagy tortabevonó
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, darált dióval, csipetnyi sóval. A tésztát folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és köröket, szíveket, virágokat stb. szaggatunk belőle. A tésztákat kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és szép világossárgára sütjük.
Ha kihűlt kettőt- kettőt lekvárral összeragasztunk .
Vajjal felolvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

