Ischler recept

Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- csipetnyi só
- lekvár
- Ét csokoládé vagy tortabevonó
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, darált dióval, csipetnyi sóval. A tésztát folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és köröket, szíveket, virágokat stb. szaggatunk belőle. A tésztákat kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és szép világossárgára sütjük.
Ha kihűlt kettőt- kettőt lekvárral összeragasztunk .
Vajjal felolvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »