Gyors pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 bögre tej
- 3 bögre cukor
- 4 bögre liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál kakaó
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 6 kanál szilvalekvár
- 2 rúd csoki
- 2 kanál cukor
- 1 kanál víz
- 1 kanál kakaó
- 3 kanálnyi margarin
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és szódabikarbónát majd lassan adagoljuk hozzá a tejet. A végén még beledolgozunk 3 kanál szilvalekvárt. Kikent és lisztezett tepsiben 180 fokon kb 25 percig sütjük. Közben egy kistálban gőz fölött elkészítjük a csokimázat a csoki, cukor, víz, kakaó és margarin keverékéből. A pitét még forrón a tepsiben lekenjük a megmaradt szilvalekvárral és a lekvár tetején szétoszlatjuk a csokimázat. Ha kihűlt felszeleteljük, és jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »