Gyors pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 bögre tej
- 3 bögre cukor
- 4 bögre liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál kakaó
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 6 kanál szilvalekvár
- 2 rúd csoki
- 2 kanál cukor
- 1 kanál víz
- 1 kanál kakaó
- 3 kanálnyi margarin
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és szódabikarbónát majd lassan adagoljuk hozzá a tejet. A végén még beledolgozunk 3 kanál szilvalekvárt. Kikent és lisztezett tepsiben 180 fokon kb 25 percig sütjük. Közben egy kistálban gőz fölött elkészítjük a csokimázat a csoki, cukor, víz, kakaó és margarin keverékéből. A pitét még forrón a tepsiben lekenjük a megmaradt szilvalekvárral és a lekvár tetején szétoszlatjuk a csokimázat. Ha kihűlt felszeleteljük, és jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »