Csokoládés pöffeteg recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál tej
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- a hempergetéshez először kristálycukor, majd porcukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverem, közben a csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd a vajas keverékhez adom. Belevegyítem a tejet és a vaníliás cukrot, a csipet sót végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát folpackba teszem, és egy fél napra a hűtőbe teszem (vagy egy éjszakára).
Pár óra után (vagy másnap) egyforma darabokat vágok le belőle, gombócokká formázom, és jól meghempergetem először kristálycukorba, majd alaposan porcukorban.
Sütőpapíros tepsibe teszem egymástól picit távolabb, mert sütés közben terülnek és pöffednek, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütöm.
Hihetetlenül finom kívül enyhén ropogós, belül omlós :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.