Csokoládés pöffeteg recept

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál tej
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- a hempergetéshez először kristálycukor, majd porcukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverem, közben a csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd a vajas keverékhez adom. Belevegyítem a tejet és a vaníliás cukrot, a csipet sót végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát folpackba teszem, és egy fél napra a hűtőbe teszem (vagy egy éjszakára).
Pár óra után (vagy másnap) egyforma darabokat vágok le belőle, gombócokká formázom, és jól meghempergetem először kristálycukorba, majd alaposan porcukorban.
Sütőpapíros tepsibe teszem egymástól picit távolabb, mert sütés közben terülnek és pöffednek, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütöm.
Hihetetlenül finom kívül enyhén ropogós, belül omlós :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »