Csokoládés pöffeteg recept

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál tej
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- a hempergetéshez először kristálycukor, majd porcukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverem, közben a csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd a vajas keverékhez adom. Belevegyítem a tejet és a vaníliás cukrot, a csipet sót végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát folpackba teszem, és egy fél napra a hűtőbe teszem (vagy egy éjszakára).
Pár óra után (vagy másnap) egyforma darabokat vágok le belőle, gombócokká formázom, és jól meghempergetem először kristálycukorba, majd alaposan porcukorban.
Sütőpapíros tepsibe teszem egymástól picit távolabb, mert sütés közben terülnek és pöffednek, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütöm.
Hihetetlenül finom kívül enyhén ropogós, belül omlós :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »