Csokoládé mousse recept
Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, de a sárgájából csak 2 szükséges - 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, de a csokit bőven elegendő 50-60 fokra melegíteni ahhoz, hogy a szépen megolvadjon. Figyelem, ha a csokit túlmelegítjük, akkor nagyon hamar megköt, és a csokoládé mousse nem lesz olyan krémes állagú.
A 2 tojás sárgáját verjük fel, majd jól keverjük hozzá a csokihoz, de ekkor már nincs szükség a gőzfürdőre.
Az 5 tojás fehérjét verjük habbá a porcukorral, majd a fehérje harmadát keverjük hozzá a csokihoz. Ha ez megvan, akkor a tojásfehérje másik két harmadát is keverjük hozzá a csokoládé mousse-hoz, de itt már legyünk óvatosak, és ne törjük össze a habot.
A csokoládé mousse-t ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána fogyasszuk.
A csokoládé mousse receptből nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot. Én imádom az étcsoki keserű ízét, ha csak nem kérik külön, akkor cukor nélkül készítem ezt az édességet.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

