Csokoládé mousse recept

Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, de a sárgájából csak 2 szükséges
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, de a csokit bőven elegendő 50-60 fokra melegíteni ahhoz, hogy a szépen megolvadjon. Figyelem, ha a csokit túlmelegítjük, akkor nagyon hamar megköt, és a csokoládé mousse nem lesz olyan krémes állagú.
A 2 tojás sárgáját verjük fel, majd jól keverjük hozzá a csokihoz, de ekkor már nincs szükség a gőzfürdőre.
Az 5 tojás fehérjét verjük habbá a porcukorral, majd a fehérje harmadát keverjük hozzá a csokihoz. Ha ez megvan, akkor a tojásfehérje másik két harmadát is keverjük hozzá a csokoládé mousse-hoz, de itt már legyünk óvatosak, és ne törjük össze a habot.
A csokoládé mousse-t ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána fogyasszuk.
A csokoládé mousse receptből nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot. Én imádom az étcsoki keserű ízét, ha csak nem kérik külön, akkor cukor nélkül készítem ezt az édességet.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »