Csokis pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű legyen!)
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
Forgatás:
- porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd egy pár percig hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral.
Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk, akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is.
Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit érdemes néhány órán át vagy egy éjszakán keresztül hűtőben pihentetni.
Formáljunk belőle gombócokat. Forgassuk meg őket alaposan porcukorban. Sütőpapíros tepsin süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat.
Tipp:
Én Boci csokit szoktam használni!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »