Csokis pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű legyen!)
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
Forgatás:
- porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd egy pár percig hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral.
Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk, akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is.
Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit érdemes néhány órán át vagy egy éjszakán keresztül hűtőben pihentetni.
Formáljunk belőle gombócokat. Forgassuk meg őket alaposan porcukorban. Sütőpapíros tepsin süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat.
Tipp:
Én Boci csokit szoktam használni!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »