Csokis-mogyorós keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg törökmogyoró
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 12,5 dkg margarin
- 3-4 nagy evőkanál sűrű lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A liszteket a darált mogyoróval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Ezt alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit és a lekvárt, majd összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy a tészta ne ragadjon, ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá egy kevés lisztet.
Ha kész csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe a tésztát legalább 1 órára.
Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk a kívánt méretre, formára.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










