Csokis-mogyorós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg törökmogyoró
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 12,5 dkg margarin
- 3-4 nagy evőkanál sűrű lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A liszteket a darált mogyoróval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Ezt alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit és a lekvárt, majd összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy a tészta ne ragadjon, ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá egy kevés lisztet.
Ha kész csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe a tésztát legalább 1 órára.
Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk a kívánt méretre, formára.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »