Csokis-mogyorós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg törökmogyoró
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 12,5 dkg margarin
- 3-4 nagy evőkanál sűrű lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A liszteket a darált mogyoróval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Ezt alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit és a lekvárt, majd összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy a tészta ne ragadjon, ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá egy kevés lisztet.
Ha kész csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe a tésztát legalább 1 órára.
Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk a kívánt méretre, formára.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 12 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »