Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-meggyes szelet recept

Csokis-meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8+1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott ek liszt
    • 8 csapott ek cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 1 késhegy szódabikarbóna
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek kakópor
    • 1 üveg meggybefőtt a leve nélkül
    • 1 csokismeggy aroma

    Tetejére:

    • 1 ü meggybefőtt a leve nélkül
    • 1 ek porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 3 dkg étcsokoládé
    • 5 ek víz
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.

    A tészta felét beletesszük egy sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe, másik felében elkeverjük a kakaóport, az 1 egész tojást és az aromát, majd belecsurgatjuk a sárga piskótába. Rászórjuk az egyik üveg befőttből a lecsepegtetett meggyszemeket, és 180 fokon megsütjük a piskótát!

    Miután elkészült, pár perc pihentetés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe, vagy tálcára tesszük.

    A másik üveg meggybefőttet szintén egy szűrőben lecsepegtetjük, és deszkára téve átvagdossuk, kissé felaprítjuk. Ezalatt a piskóta kihűl, és rátesszük a darabolt meggyet szépen elosztva, hogy jusson mindenhová.
    Kis szűrőbe téve először a kakaóport szitáljuk rá, majd a porcukrot.

    Végül a vízzel felforraljuk a kristálycukrot, elkeverjük benne a kakaót és a csokit, majd legvégül ezt a mázat rácsurgatjuk a süti tetejére!

    Miután teljesen kihűlt, szeletelhetjük!

    Belül omlós, puha, a tetején pedig édes és ropogós kis kéreg keletkezik a rászitált porcukortól!

    Tipp:

    Meggy helyett másféle gyümölcs is illik ehhez a recepthez. Pl. szamóca, cseresznye, szilva, körte, barack… stb. Lényeg, hogy ne legyen nagyon lédús!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá