Csokis márványos meggyes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg meggy
- 2 ek kakaó
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 csipet só
Csokis bevonat:
- 4 ek forró kávé
- 2 ek kakaópor
- 1 bögre porcukor
- 3-4 ek olvasztott vaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kókuszos tésztát, majd a kakaós részt teáskanállal beleszórjuk. A kétféle
tésztát egy villa segítségével márványozzuk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a csokis bevonatot. A forró kávéban elkeverjük a kakaóport és a porcukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a langyos sütemény tetejére simítjuk. Mikor a bevonat már nem folyik, meghintjük kókuszreszelékkel.