Csokis márványos meggyes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg meggy
- 2 ek kakaó
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 csipet só
Csokis bevonat:
- 4 ek forró kávé
- 2 ek kakaópor
- 1 bögre porcukor
- 3-4 ek olvasztott vaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kókuszos tésztát, majd a kakaós részt teáskanállal beleszórjuk. A kétféle
tésztát egy villa segítségével márványozzuk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a csokis bevonatot. A forró kávéban elkeverjük a kakaóport és a porcukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a langyos sütemény tetejére simítjuk. Mikor a bevonat már nem folyik, meghintjük kókuszreszelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »