Csokis-magos Isler recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg tejpor
A díszítéshez
- tortabevonó
- pisztácia
- pirított fenyőmag
A töltéshez
- kb. 1/2 liter baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Addig gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és egy zsírpapírt készítünk a tepsibe.
A tésztát hűlés után 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, a nagyobbik linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk egymástól olyan távol, hogy össze ne érjenek sütés közben.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kesernyés lesz.
Ha mind kisült és kihűlt, baracklekvárral kettőt ragasszunk össze, tegyük tálcára. Én akkor állok neki a csokizásnak, amikor a lekvár már egy kicsit megszilárdul a süti között. Akkor belemártom a csokiba egyenként, és rácsra, vagy zsírpapírra teszem.
Rászórom a pirított magvakat, és hűtőben dermesztem. Sokáig eláll, és omlós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

