Csokis-magos Isler recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg tejpor
A díszítéshez
- tortabevonó
- pisztácia
- pirított fenyőmag
A töltéshez
- kb. 1/2 liter baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Addig gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és egy zsírpapírt készítünk a tepsibe.
A tésztát hűlés után 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, a nagyobbik linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk egymástól olyan távol, hogy össze ne érjenek sütés közben.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kesernyés lesz.
Ha mind kisült és kihűlt, baracklekvárral kettőt ragasszunk össze, tegyük tálcára. Én akkor állok neki a csokizásnak, amikor a lekvár már egy kicsit megszilárdul a süti között. Akkor belemártom a csokiba egyenként, és rácsra, vagy zsírpapírra teszem.
Rászórom a pirított magvakat, és hűtőben dermesztem. Sokáig eláll, és omlós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

