Csokis-magos Isler recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg tejpor
A díszítéshez
- tortabevonó
- pisztácia
- pirított fenyőmag
A töltéshez
- kb. 1/2 liter baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Addig gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és egy zsírpapírt készítünk a tepsibe.
A tésztát hűlés után 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, a nagyobbik linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk egymástól olyan távol, hogy össze ne érjenek sütés közben.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kesernyés lesz.
Ha mind kisült és kihűlt, baracklekvárral kettőt ragasszunk össze, tegyük tálcára. Én akkor állok neki a csokizásnak, amikor a lekvár már egy kicsit megszilárdul a süti között. Akkor belemártom a csokiba egyenként, és rácsra, vagy zsírpapírra teszem.
Rászórom a pirított magvakat, és hűtőben dermesztem. Sokáig eláll, és omlós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »