Csokis linzer szilveszterre recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kis üveg baracklekvár fele
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
- 1 marék színes cukorka
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk a tojás sárgájával és a puha margarinnal. Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.
Érdemes a csokizás előtt pár órát hagyni pihenni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.
A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.
Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.
Tipp:
Szilveszterre készült csokis linzer, de akár buliba vagy farsangra is remek édesség.