Csokis linzer eljegyzésre recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 0,5 kis üveg baracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
- 1 ek olaj a csokihoz
Elkészítése:
A baracklekvár, a csoki és az olaj kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Erősen lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy közepes szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sütiket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, két linzert baracklekvárral összeragasztunk. A csokit egy tálba törjük, az olajjal forró vízgőz felett megolvasztjuk.
Becsíkozzuk vele a sütiket. (Erre én egy pár száz forintért vásárolt fecskendő formájú konyhai eszközt használtam.)
Tipp:
A linzer az egyik olyan sokoldalú sütemény, amit az adott ünnephez tetszés szerint alakíthatunk. Ez most eljegyzésre, szív formában, házi sárgabaracklekvárral töltve készült.
Tökéletes meglepetés lehet Bálint napra és az esküvői asztalon is méltó helye lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »