Csokis linzer eljegyzésre recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 0,5 kis üveg baracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
- 1 ek olaj a csokihoz
Elkészítése:
A baracklekvár, a csoki és az olaj kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Erősen lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy közepes szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sütiket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, két linzert baracklekvárral összeragasztunk. A csokit egy tálba törjük, az olajjal forró vízgőz felett megolvasztjuk.
Becsíkozzuk vele a sütiket. (Erre én egy pár száz forintért vásárolt fecskendő formájú konyhai eszközt használtam.)
Tipp:
A linzer az egyik olyan sokoldalú sütemény, amit az adott ünnephez tetszés szerint alakíthatunk. Ez most eljegyzésre, szív formában, házi sárgabaracklekvárral töltve készült.
Tökéletes meglepetés lehet Bálint napra és az esküvői asztalon is méltó helye lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »