Csokis-lekváros mikrós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 3 ek olaj
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- kb. 300 g lekvár
Továbbá:
- 10 dkg csokoládé
- 4 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy magas falú mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Watt-ra a mikróba tesszük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, 3 részre vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a dzsemmel, egymásra helyezzük. A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a torta tetejét, és oldalát bevonjuk vele.
Ízlés szerint dióval, vagy tortadarával dekorálhatjuk.
Tipp:
Bármilyen krémmel tölthető én most szamócadzsemmel készítettem, és nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »