Csokis kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 élesztő
- 2 dl étolaj
- 2 dl víz
- kis só
- 2 evőkanál kakaópor
Szirup:
- 2 dl víz
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kettéválasztjuk, majd egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
Mindkét tésztából 8-8 cipót csinálunk, majd egymásra teszünk egy sárga és egy barna cipót és kinyújtjuk kb. tányérnyi nagyságúra.
A kinyújtott cipókat hatfelé osztjuk, majd feltekerjük kifli formára és 20 percig pihentetjük (melegben szépen megdagadnak). Olajozott tepsibe rakjuk. A szirup hozzávalóit összeforraljuk és beleforgatjuk a már megsült kifliket még melegen.
Tipp:
A belsejébe lehet rakni valamilyen tölteléket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

