Csokis kenyér puding recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 szelet szikkadt kenyér
- 5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 reszelt citrom és/vagy narancshéj
Tetejére:
- 1/2 tábla étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítése: A kenyeret felkockázzuk. Kevés tejbe belekeverjük a kakaót, majd a többi tejhez keverjük, beletesszük a margarint, a sima és a vaníliás cukrot, majd felmelegítjük annyira, hogy elolvadjon a margarin.
A tejet ráöntjük a kenyérkockákra és fél órát állni hagyjuk. A felvert tojásokat, a reszelt citrom és/vagy narancshéjat. Tetszés szerinti olajozott vagy sütőpapírral bélelt formában (torta, őzgerinc) készre sütjük. A széleit figyeljük, ha már barnul jó, az kb. 20-30 perc sütő függvényében. A lényeg ne szárítsuk vagy süssük túl.
Ha kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, elkeverjük benne az olajat és a sütire csorgatjuk. Ízlés szerin díszíthetjük még citrus hájakkal, porcukorral. Mivel 2 napos kenyérből készült lévén, hogy nem tudtam várni, valóban puding jelleget kapott és gyorsan elfogyott.