Csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 22 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk vanília kivonat, vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg holland kakaópor
- csipet só
- 2 tk fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ha van keksz pecsétünk, akkor mintázhatjuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és sütés előtt pár percre ismét hűtőbe tesszük. (Ennek köszönhetően jobban tartja majd a formáját.)
175 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »