Csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 175 g búzaliszt
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál só
- 60 g vaj
- 45 g natúr krémsajt
- 60 g kristálycukor
- 120 g barna cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 g csokicsepp
Elkészítése:
A lisztet, szódabikarbónát és a sót jól összekeverjük. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barna cukrot, amíg szép habos lesz. Adjuk hozzá a tojást és azzal is jól habosítsuk fel. Keverjük hozzá a lisztes keveréket is. Végül pedig a csokoládé cseppeket is keverjük hozzá.
Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük hűtőbe pár órára. A kihűlt tésztából készítsünk golyókat, majd tegyük őket a sütőlemezre elég távol egymástól, hogy tudjanak terülni.
190 fokra előmelegített sütőben süssük 9-11 percig légkeverés nélkül. Nem szabad, hogy színt kapjanak! Ekkor még olyanok, mintha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók! Hagyjuk a lemezen kihűlni őket. Egy pohár tejjel egyszerűen mennyei!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

