Csokis-diós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 180 g darált dió
- 180 g porcukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 150 g margarin
- 1 ek tej
- 150 g porcukor
- 3 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A tojásfehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A darált diót, kakaót és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a tojás sárgákhoz. Alaposan átkavarjuk és végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben kb 40 perc alatt megsütjük.
A margarint és a tejet egy kis edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót és felforraljuk. Még melegen ráöntjük a kihűlt süteményre és legalább 1 órára hűvös helyre rakjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »