Csokis-diós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 180 g darált dió
- 180 g porcukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 150 g margarin
- 1 ek tej
- 150 g porcukor
- 3 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A tojásfehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A darált diót, kakaót és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a tojás sárgákhoz. Alaposan átkavarjuk és végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben kb 40 perc alatt megsütjük.
A margarint és a tejet egy kis edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót és felforraljuk. Még melegen ráöntjük a kihűlt süteményre és legalább 1 órára hűvös helyre rakjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »


