Csoda diós-mákos recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon, mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ,megfelezzük, felébe diót, másik részébe mákot keverünk.
A tészta alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szorosan, mert akkor kirepedhet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »