Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos süti recept

Csíkos süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    1. lap:

    • 1,5 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 5 ek darált mák

    2. lap:

    • 1,5 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 5 ek kakaó
    • 3 ek tej

    3. lap:

    • 1,5 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 5 ek darált dió

    Krém:

    • 1 l tej
    • 8 ek búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.

    Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.

    Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.

    Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá