Csíkos süti recept

Hozzávalók:
1. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek darált mák
2. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek kakaó
- 3 ek tej
3. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek darált dió
Krém:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.
Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.
Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »