Csíkos süti recept
Hozzávalók:
1. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek darált mák
2. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek kakaó
- 3 ek tej
3. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 5 ek darált dió
Krém:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.
Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.
Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.