Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés süti tejfölös tésztából recept

Cseresznyés süti tejfölös tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 pohár (30 dkg) liszt
    • ¾ csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár cukor (20dkg)
    • 1 pohár (3,3 dl) tejföl
    • ½ pohár (1,5 dl) olaj
    • 90 dkg cseresznye

    Tepsi kikenéséhez:

    • 2 dkg margarin
    • 1 ek liszt

    A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is.

    Elkészítése:

    A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.

    Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.

    Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá