Cseresznyés süti tejfölös tésztából recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (30 dkg) liszt
- ¾ csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (20dkg)
- 1 pohár (3,3 dl) tejföl
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 90 dkg cseresznye
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is.
Elkészítése:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.