Cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 15 dkg margarin (puha)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 40 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk. A cseresznye kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jól összekeverjük.
Sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37 x 23 cm) öntjük.
A tetejére szórjuk a kimagozott cseresznyét, ha nem süllyednek le, egyenként lenyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórunk a tetejére.
A cseresznyés süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »