Cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 15 dkg margarin (puha)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 40 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk. A cseresznye kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jól összekeverjük.
Sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37 x 23 cm) öntjük.
A tetejére szórjuk a kimagozott cseresznyét, ha nem süllyednek le, egyenként lenyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórunk a tetejére.
A cseresznyés süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

