Cseresznyés rétes recept

Hozzávalók:
- 400 g leveles tészta
- 200 g darált mák
- 700 g cseresznye (magozott)
- 1 csomag fahéjas cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kristálycukor
Elkészítése:
A leveles tésztát jó vékonyra kisodorjuk, megszórjuk a mák felével, megízesítjük cukorral. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk a tésztán, meghintjük fahéjas cukorral, vaníliás cukorral, rászórjuk a maradék mákot, meghintjük cukorral.
Mindkét oldalát és a végét kb. 2-3 cmre behajtjuk, majd feltekerjük (így nem folyik ki a cseresznyelé).
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előremelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt porcukorral díszítjük, és felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »