Cseresznyés rétes recept
Hozzávalók:
- 400 g leveles tészta
- 200 g darált mák
- 700 g cseresznye (magozott)
- 1 csomag fahéjas cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kristálycukor
Elkészítése:
A leveles tésztát jó vékonyra kisodorjuk, megszórjuk a mák felével, megízesítjük cukorral. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk a tésztán, meghintjük fahéjas cukorral, vaníliás cukorral, rászórjuk a maradék mákot, meghintjük cukorral.
Mindkét oldalát és a végét kb. 2-3 cmre behajtjuk, majd feltekerjük (így nem folyik ki a cseresznyelé).
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előremelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt porcukorral díszítjük, és felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

