Cseresznyés – gesztenyés leveles párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy 500 grammos mirelit leveles tészta
- egy kisebb tál cseresznye
- egy tégla gesztenyepüré (250 gramm)
- cukor ízlés szerint
- kevés étkezési keményítő
- pici rum
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A cseresznyéket kimagozom, és egy forraló edényben kb. két evőkanál cukorral addig forralom, amíg a cseresznye ki nem engedi a levét. Kb. három cent rumot öntök hozzá és kiforralom az alkoholt.
Ezalatt kb. két kiskanál keményítőt 1,5-2 dl vízben feloldok. Amikor a cseresznye már bő lében rotyog, ráöntöm a keményítős oldatot és besűrítem. A gesztenyepürét kiolvasztom és lereszelem de elég ha villával szétnyomkodjuk.
A leveles tésztát kiolvasztom (kb. 1-2 óra) és 1mm-re kinyújtom. Egy derelye készítő eszköznek az aljával kiszaggatom a korong alakú formákat a tésztából.
A korongokat a derelyekészítő tetejére teszem, belenyomkodok egy kisebb mennyiségű gesztenyemasszát és egy kevés cseresznyetölteléket. Annyi mennyiséget tegyünk bele, hogy ha félbehajtjuk akkor ne jöjjön ki a töltelék. A tészta szélét tojássárgájával megkenem, hogy sütéskor ne nyíljon ki. A párnácskák tetejét is megkenem tojássárgájával és vékonyan bevagdosom a tetejét. Éppen csak annyira, hogy tudjon levegőzni de a töltelék ne másszon ki rajta.
A derelyekészítő eszköz hiányában egy pogácsaszaggató is megteszi de félbehajtás után jól nyomkodjuk meg a tészta szélét. Még jobb, ha egy villa fokaival tesszük. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc (kb.10 perc) alatt kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »