Cseresznyés – gesztenyés leveles párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy 500 grammos mirelit leveles tészta
- egy kisebb tál cseresznye
- egy tégla gesztenyepüré (250 gramm)
- cukor ízlés szerint
- kevés étkezési keményítő
- pici rum
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A cseresznyéket kimagozom, és egy forraló edényben kb. két evőkanál cukorral addig forralom, amíg a cseresznye ki nem engedi a levét. Kb. három cent rumot öntök hozzá és kiforralom az alkoholt.
Ezalatt kb. két kiskanál keményítőt 1,5-2 dl vízben feloldok. Amikor a cseresznye már bő lében rotyog, ráöntöm a keményítős oldatot és besűrítem. A gesztenyepürét kiolvasztom és lereszelem de elég ha villával szétnyomkodjuk.
A leveles tésztát kiolvasztom (kb. 1-2 óra) és 1mm-re kinyújtom. Egy derelye készítő eszköznek az aljával kiszaggatom a korong alakú formákat a tésztából.
A korongokat a derelyekészítő tetejére teszem, belenyomkodok egy kisebb mennyiségű gesztenyemasszát és egy kevés cseresznyetölteléket. Annyi mennyiséget tegyünk bele, hogy ha félbehajtjuk akkor ne jöjjön ki a töltelék. A tészta szélét tojássárgájával megkenem, hogy sütéskor ne nyíljon ki. A párnácskák tetejét is megkenem tojássárgájával és vékonyan bevagdosom a tetejét. Éppen csak annyira, hogy tudjon levegőzni de a töltelék ne másszon ki rajta.
A derelyekészítő eszköz hiányában egy pogácsaszaggató is megteszi de félbehajtás után jól nyomkodjuk meg a tészta szélét. Még jobb, ha egy villa fokaival tesszük. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc (kb.10 perc) alatt kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »