Cseresznyeragus pitetorta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek. tejföl
- csipet só
A cseresznyeraguhoz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db csillagánizs
- 1 db fahéj
- 5 ek barna nádcukor
- 60 dkg kimagozott cseresznye
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag dzsemfix extra 2:1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével. A másik feléből lesznek majd a rácsok.
A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel felteszem főni, a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. (Én ezt is előző nap készítem el, amikor a tésztát.)
A kész raguból a fűszereket eltávolítom. A tésztát villával megböködöm és a sűrű ragut ráöntöm 3/4 részig.
A maradék tésztából rácsozom és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »