Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyeragus pitetorta recept

Cseresznyeragus pitetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 2 ek. tejföl
    • csipet só

    A cseresznyeraguhoz

    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db csillagánizs
    • 1 db fahéj
    • 5 ek barna nádcukor
    • 60 dkg kimagozott cseresznye
    • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag dzsemfix extra 2:1

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével. A másik feléből lesznek majd a rácsok.

    A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel felteszem főni, a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. (Én ezt is előző nap készítem el, amikor a tésztát.)

    A kész raguból a fűszereket eltávolítom. A tésztát villával megböködöm és a sűrű ragut ráöntöm 3/4 részig.

    A maradék tésztából rácsozom és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá