Croquembouche recept
Hozzávalók:
Képviselőfánk tészta:
- 2 dl víz
- 2 dl olaj
- 200 g liszt
- pici só
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Csokihab:
- 500 ml növényi habtejszín
- 2-3 kanál porcukor
- 2-3 púpos kanál kakaópor
Elkészítése:
A vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük amíg elválik az edény falától. Mixerrel keverjük és egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat.
Habzsákba töltjük és 3 cm átmérőjü kis halmokat nyomunk sütőpapírral kibélelt tepsire. Ügyeljünk arra, hogy egymástől megfelelő távolságra nyomjuk mert nőni fog sülés közben. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert össze fog esni.
Mixerrel maximumon felverjük a habtejszínt a cukorral és kakaóval. Habzsákba töltjük és egy lyukat képezve a fánkocskák alján megtöltjük vele.
400 g cukrot megkaramelizálunk és ezzel ragasztva felépítjük a kis tortnyunkat. Díszíthetjük apró cukorkákkal, szalagokkal.