Croquembouche recept

Hozzávalók:
Képviselőfánk tészta:
- 2 dl víz
- 2 dl olaj
- 200 g liszt
- pici só
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Csokihab:
- 500 ml növényi habtejszín
- 2-3 kanál porcukor
- 2-3 púpos kanál kakaópor
Elkészítése:
A vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük amíg elválik az edény falától. Mixerrel keverjük és egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat.
Habzsákba töltjük és 3 cm átmérőjü kis halmokat nyomunk sütőpapírral kibélelt tepsire. Ügyeljünk arra, hogy egymástől megfelelő távolságra nyomjuk mert nőni fog sülés közben. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert össze fog esni.
Mixerrel maximumon felverjük a habtejszínt a cukorral és kakaóval. Habzsákba töltjük és egy lyukat képezve a fánkocskák alján megtöltjük vele.
400 g cukrot megkaramelizálunk és ezzel ragasztva felépítjük a kis tortnyunkat. Díszíthetjük apró cukorkákkal, szalagokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »