Crème pâtissière recept

Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 70 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját kevés tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet (vagy pudingport), és csomómentesre elkeverjük. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojás fehérjéből a cukor másik felével kemény habot készítünk.
Ha a tej felforrt, a péppel összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és habverővel állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levéve a tűzről, óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot.
Tipp:
A cukormániám miatt én 20 dkg-t használtam, liszt helyett lehet pudingport is lehet használni, vagy fele- fele arányban. Használható krémeshez, francia krémeshez, orosz krémhez tortákhoz vagy csak pohárdesszertként
A tojáshab el is hagyható, főleg ha más krémek dúsítására készítjük :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »