Creme brulle recept
Hozzávalók:
- 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín)
- 5 dl 2,8 %-os tej
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 14 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítése:
A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe.
Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről és a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majdnem fehéredésig kavarjuk.
Amikor a tej felforrt, lassan hozzácsurgatjuk a tojáshoz, de tényleg lassan, nehogy rántotta legyen belőle.
Jól elkeverjük, majd átszűrjük. Süthető formákba öntjük egy tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel, kb. az edények 2/3-ig részéig lepje el. 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ne ijedjünk meg amikor a sütés letelte után még mindig nagyon remeg, mozog a pudingunk. Amire kihűl megdermed.
Teljesen kihűtjük és pár órára hűtőbe tesszük, az a legjobb ha egy éjszakát van bent. Tálalás előtt megszórjuk egy kiskanál kristálycukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

