Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Creme brulle recept

Creme brulle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín)
    • 5 dl 2,8 %-os tej
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 14 dkg cukor
    • 1 rúd vanília kikapart belseje

    Elkészítése:

    A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe.

    Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről és a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majdnem fehéredésig kavarjuk.

    Amikor a tej felforrt, lassan hozzácsurgatjuk a tojáshoz, de tényleg lassan, nehogy rántotta legyen belőle.

    Jól elkeverjük, majd átszűrjük. Süthető formákba öntjük egy tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel, kb. az edények 2/3-ig részéig lepje el. 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

    Ne ijedjünk meg amikor a sütés letelte után még mindig nagyon remeg, mozog a pudingunk. Amire kihűl megdermed.

    Teljesen kihűtjük és pár órára hűtőbe tesszük, az a legjobb ha egy éjszakát van bent. Tálalás előtt megszórjuk egy kiskanál kristálycukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá