Creme brulle recept

Hozzávalók:
- 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín)
- 5 dl 2,8 %-os tej
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítése:
A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe.
Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről és a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majdnem fehéredésig kavarjuk.
Amikor a tej felforrt, lassan hozzácsurgatjuk a tojáshoz, de tényleg lassan, nehogy rántotta legyen belőle.
Jól elkeverjük, majd átszűrjük. Süthető formákba öntjük egy tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel, kb. az edények 2/3-ig részéig lepje el. 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ne ijedjünk meg amikor a sütés letelte után még mindig nagyon remeg, mozog a pudingunk. Amire kihűl megdermed.
Teljesen kihűtjük és pár órára hűtőbe tesszük, az a legjobb ha egy éjszakát van bent. Tálalás előtt megszórjuk egy kiskanál kristálycukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »