Creme brulle recept

Hozzávalók:
- 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín)
- 5 dl 2,8 %-os tej
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítése:
A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe.
Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről és a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majdnem fehéredésig kavarjuk.
Amikor a tej felforrt, lassan hozzácsurgatjuk a tojáshoz, de tényleg lassan, nehogy rántotta legyen belőle.
Jól elkeverjük, majd átszűrjük. Süthető formákba öntjük egy tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel, kb. az edények 2/3-ig részéig lepje el. 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ne ijedjünk meg amikor a sütés letelte után még mindig nagyon remeg, mozog a pudingunk. Amire kihűl megdermed.
Teljesen kihűtjük és pár órára hűtőbe tesszük, az a legjobb ha egy éjszakát van bent. Tálalás előtt megszórjuk egy kiskanál kristálycukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »